Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in C:\domains\timberwolves.nl\wwwroot\wp-includes\plugin.php on line 601
James Schneider (415-AT) - Vrienden van de Timberwolves.
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in C:\domains\timberwolves.nl\wwwroot\wp-includes\plugin.php on line 601

James Schneider (415-AT)

Onze stichting heeft op de begraafplaats van Neuville-en-Condroz in België het graf geadopteerd van James R Schneider, soldaat eerste klas van de Anti-Tank compagnie van het 415e Regiment Infanterie van de Timberwolf divisie. Met deze adoptie willen we alle gesneuvelden van de gehele divisie eren.

James R. Schneider (ASN: 39044091) is gesneuveld op 25 september 1944 tijdens een ongeluk met explosieven in een bunker op Omaha beach in Normandië, Frankrijk. Hij ligt begraven op de begraafplaats van Neuville-en-Condroz, Vak C, Rij 25, Graf 11. “Lest we Forget”

certschneider - kopie (2)

John Light die diende bij de G compagnie van het 415e infanterie regiment schrijft in zijn boek “An infantryman remembers world war two” het volgende over het ongeluk:
light - kopie (2)

schneider2James Schneider in het midden.
schneider1

Klik op de eerste foto voor een dia presentatie.