Arnold Skuza (413-I)

Onze stichting heeft op de begraafplaats van Henri Chapelle in België het graf geadopteerd van Arnold E. Skuza, soldaat eerste klas van de I compagnie van het 413e Regiment Infanterie van de Timberwolf divisie. Met deze adoptie willen we alle gesneuvelden van de gehele divisie eren.

Arnold E. Skuza (ASN: 39323264) is gesneuveld op 25 oktober 1944 tijdens de gevechten om Heilbloem aan de Nederlands/Belgische grens tijdens de opmars naar Zundert. Hij ligt begraven op de begraafplaats van Henri Chapelle, Vak B, Rij 6, Graf 30. “Lest we Forget”

skuza4

skuza1Arnold Skuza 1Arnold Skuza 7Arnold Skuza 4

Links Arnold Skuza in burger, midden en rechts als soldaat in de Timberwolf divisie. Met dank aan de familie voor het beschikbaar stellen van de foto’s. Volgens zijn zussen hield Arnold erg van dieren, hij had een hond en fokte zelf konijnen thuis. Hij hield ook erg van fietsen. Zijn neef had nog de volgende informatie: Op het kruis staat de staat Oregon, maar Arnold was geboren en opgegroeid in Sauk Rapids Minnesota. Na het halen van zijn High school diploma verhuisde hij naar Oregon om bij zijn oom en tante te gaan wonen en werk te zoeken. Toen hij in Oregon woonde werd hij opgeroepen voor het leger om zijn dienstplicht te vervullen.

Kaart en krantenbericht van de zus van Arnold.skuzakaart  srhletter

Klik op de eerste foto voor een dia presentatie.